نمایش جزییات خبر
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۴:۰۰

نخستین المپیاد آموزش هنر؛ شرایط ثبت‌نام و حمایت‌ها از هنرمندان

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در مورد نخستین المپیاد آموزش هنر گفت: علاوه بر اهدای لوح تقدیر، جام قهرمانی و اهدای هدایای ویژه، تیم‌های قهرمان به جشنواره فجر معرفی شوند.
نخستین المپیاد آموزش هنر؛ شرایط ثبت‌نام و حمایت‌ها از هنرمندان

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، سیدعلی زمزم، در مورد هدف اصلی از طراحی و برگزاری المپیاد ملی آموزش هنر اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این المپیاد، ایجاد جریان‌سازی اثربخش در عرصه آموزش‌های هنری است، شناسایی استعدادهای شاخص هنری به عنوان خروجی‌های آموزش هنر به ویژه در میان جوانان و نوجوانان مشغول به تحصیل در هنرستان‌های هنرهای زیبای سراسر کشور و هنرجویان آموزشگاه‌های آزاد هنری، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری برای تربیت و پرورش این استعدادها است.

وی افزود: تشویق و توسعه کار تیمی و گروهی، ارائه شناخت به خانواده‌ها در زمینه فرصت‌های رشد فرزندان در رشته‌های هنری، ارتقای مهارت‌های فردی و گروهی و اجتماعی، ایجاد همبستگی و نشاط، امید و انگیزه به خصوص در میان هنرجویان و هنرمندان مراکز آموزشی، کمک به توسعه عدالت اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با استفاده از ابزارهای هنری و آموزشی از دیگر اهداف این المپیاد است.

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: المپیاد هنر رویدادی رقابتی است و وجه تمایز بارز این المپیاد با سایر رویدادهای هنری این است که شرکت‌کنندگان در قالب تیم‌های آموزشگاهی یا هنرستانی در رقابت ها شرکت می‌کنند، یعنی افراد دارای هویت تیمی و آموزشگاهی هستند. شاخصه دیگر این است که این المپیاد به صورت یک لیگ هنری در سه سطح آموزشگاهی، استانی و ملی برگزار می‌شود که بر این اساس تاکنون هیچ رقابت هنری بدین شکل برگزار نشده است.

زمزم بیان کرد: هر یک از مراکز آموزش هنر شامل آموزشگاه‌های آزاد هنری و هنرستان‌های هنرهای زیبا می‌توانند در رشته‌های هنری تعیین شده مسابقات درون آموزشگاهی برگزار کرده و تیم‌های برگزیده خود را برای رقابت در سطح استانی معرفی کنند، سپس این تیم‌ها در سطح استان باهم رقابت کرده و آثار آنها داوری می‌شود و به مرحله ملی راه می‌یابند. در نهایت نیز رقابت در سطح ملی برگزار و تیم‌های قهرمان در هر رشته هنری معرفی و جام قهرمانی را دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: تیم‌های شرکت‌کننده در این رویداد باید شرایط عمومی که در فراخوان المپیاد درج شده را به طور کامل رعایت کنند و ضوابط تخصصی رشته‌های هنری که در آن شرکت می‌کنند را نیز داشته باشند. رقابت‌ها در تمامی مراحل المپیاد به صورت رقابتی و حضوری است.

وی گفت: تیم‌ها ابتدا در آموزشگاه یا هنرستان به رقابت پرداخته و آثار آنها داوری می‌شود و به مرحله استانی راه می‌یابند. آثار راه یافته به مرحله استانی توسط داوران استانی ارزیابی شده و برگزیدگان آنها به سطح ملی راه می‌یابند و در این مرحله آثاربرگزیده رشته‌های موسیقی و نمایش اجرای زنده خواهند داشت و آثار رشته‌های تجسمی در فضای نمایشگاهی به نمایش عمومی گذاشته می‌شوند و داوری خواهند شد که تیم قهرمان هر رشته از بین برگزیدگان نهایی انتخاب و در مراسم اختتامیه جام قهرمانی به تیم‌های برگزیده اهدا خواهد شد.

شرایط عمومی و تخصصی شرکت در المپیاد آموزش هنر

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی درباره شرایط عمومی و تخصصی شرکت در المپیاد آموزش هنر بیان کرد: شرایط عمومی و تخصصی در بخش هنرستان‌ها این است که اعضای تیم‌ها باید جزو هنرجویان مشغول به تحصیل در همان هنرستان در سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ باشند.

وی افزود: همچنین ملاک انتخاب اعضای تیم‌های هر هنرستان مهارت، تخصص و توانمندی هنری آنهاست و محدودیت پایه تحصیلی در این زمینه وجود ندارد؛ یعنی در یک تیم امکان حضور هنرجویان پایه‌های مختلف وجود دارد و هر هنرستان می‌تواند در هر یک از رشته‌های هنری یک تیم معرفی کند.

زمزم گفت: اعضای تیم‌ها در رشته‌های نقاشی، گرافیک، سینما و پویانمایی سه نفر هستند، همچنین اعضای تیم‌ها در رشته نمایش، رشته نوازندگی ساز ایرانی و نوازندگی ساز جهانی سه تا پنج نفر هستند که اعضای تیم باید یک اثر گروهی ارایه دهند.

وی اظهار کرد: در بخش آموزشگاه‌های آزاد هنری اعضای تیم‌های معرفی شده باید جزو هنرجویان همان آموزشگاه در سال ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ باشند. ملاک تشخیص این بخش، ثبت اسامی هنرجویان در سامانه آموزشگاه‌های آزاد هنری است.

وی گفت: ملاک انتخاب اعضای تیم هر آموزشگاه مهارت، تخصص و توانمندی‌های هنری آنهاست و محدودیت سنی در این زمینه وجود ندارد یعنی در یک تیم امکان حضور هنرجویان با سنین مختلف وجود دارد که در رشته‌های هنرهای تجسمی (نقاشی، گرافیک، طراحی)، هنرهای نمایشی (تئاتر صحنه‌ای)، موسیقی (موسیقی ایرانی، موسیقی جهانی)، خوشنویسی (نستعلیق، شکسته نستعلیق) به صورت تیمی هر یک از رشته‌ها شامل تیم سه نفره و تیم رشته نمایش پنج نفر به رقابت خواهند پرداخت.

زمزم درباره مهلت ثبت‌نام در فراخوان المپیاد آموزش هنر بیان کرد: با برنامه‌ریزی و زمان بندی‌هایی که صورت گرفته است مهلت ثبت‌نام در بخش آموزشگاه‌های آزاد هنری تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شده و این مهلت دیگر تمدید نخواهد شد. زمان ثبت‌نام هنرجویان هنرستان‌های هنرهای زیبا با توجه به زمان برگزاری امتخانات آخر سال تا پایان خردادماه تعیین شده است.

 

اشتراک در
اظهار نظر
امتیاز را وارد کنید
نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید